Події

​​ Команда CERT-UA виборола трофей Quantico Cyber Eagle на кібернавчаннях Корпусу морської …

​​???? Команда CERT-UA виборола трофей Quantico Cyber Eagle на кібернавчаннях Корпусу морської піхоти США

Чотири команди Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України за запрошенням Корпусу морської піхоти США взяли участь у навчаннях з кібербезпеки «Quantico Cyber Eagle», які в кінці березня пройшли на полігоні CYBER RANGES technology у місті Квантіко, штат Вірджинія (США).

Мета заходу, в якому взяли участь 11 команд, – навчання елітних кіберфахівців, здатних проводити сучасні оборонні операції і протистояти розумному і винахідливому противнику.

Такі виклики вимагають від кіберфахівців тренувань у симуляційних середовищах, що відображають загрози, які постійно змінюються.

В основу сценарію лягла імітація кібератаки спецслужб рф на посольство вигаданої країни НАТО. Схожість тактик, технік та процедур, які використовуються для проведення реальних кібератак на нашу країну та країни НАТО, дала українським командам можливість попрактикуватися та відточити свої вміння оперативного реагування на кіберінциденти.

Також учасники могли перевірити навички командної роботи в середовищі моделювання з високою точністю, яке відтворювало тактику та методи, що використовують ворожі суб’єкти в кіберпросторі.

???? «Ми раді, що наші команди показали дуже хороші результати, а команда CERT-UA отримала трофей Quantico Cyber Eagle», – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Back to top button