Події

Ірина Діденко: Зараз дуже важливо привернути увагу міжнародної спільноти до пр…

Ірина Діденко: Зараз дуже важливо привернути увагу міжнародної спільноти до проблеми примусового утримання українських цивільних, щоб звільнити наших людей з неволі

????Начальниця управління Офісу Генпрокурора Ірина Діденко в етері ICTV розповіла про головні завдання, виконання яких сприятиме поверненню утримуваних державою-агресором цивільних осіб.

????Наразі ми маємо дві амбітні мети: розробити міжнародно-правові механізми повернення наших людей та довести системність цих злочинів на міжнародному рівні, зокрема шляхом визнання Міжнародним кримінальним судом скоєння злочину проти людяності та притягти вище військово-політичне керівництво рф до відповідальності.

????За словами Ірини Діденко, Офіс Генпрокурора посилює співпрацю з міжнародними партнерами та громадськими організаціями в цьому напрямі з метою нарощування всебічного тиску на росію.

????Парламент кожної цивілізованої країни має прийняти рішення щодо примусового утримання українських цивільних. Ми вже маємо безпрецедентну подію: Парламентська асамблея Ради Європи минулого місяця ухвалила резолюцію, що засуджує незаконне утримання росією українських цивільних. Це перша, знакова подія на такому рівні.

????Також очільниця управління закликала повідомляти про факти незаконного утримання окупантами українських громадян в Національну поліцію.

???? Безкоштовна телефонна «гаряча лінія»: 0 (800) 50-02-02 (щоденно, з 08:00 до 20:00)
???? Безкоштовна спецлінія поліції: 102 (цілодобово)

ПОВНИЙ ЗАПИС РОЗМОВИ

Video is too big

Back to top button