Події

Ірвін Котлер: Створення спеціального трибуналу за злочин агресії проти Україн…

Ірвін Котлер: Створення спеціального трибуналу за злочин агресії проти України посилить нашу боротьбу з безкарністю

????Голова-засновник Центру прав людини Рауля Валленберга Ірвін Котлер, який раніше обіймав посаду міністра юстиції та Генерального прокурора Канади, закликав міжнародну спільноту до створення спеціального трибуналу проти найвищого військово-політичного керівництва рф.

????Під час виступу на панельній дискусії конференції United for Justice. War Crimes against Ukrainian Children, яка відбулася у Торонто в листопаді, Котлер наголосив на необхідності посилити глобальну архітектуру відповідальності за міжнародні злочини.

????Створення трибуналу посилить нашу боротьбу з безкарністю. Ця боротьба полягає у запровадженні необхідних рамок для правосуддя та відповідальності, як першочергової умови стабільності для світу.

????Ефективність роботи створеного трибуналу полягатиме у його комплементарній функції, всебічній співпраці з Міжнародним кримінальним судом (МКС) та іншими установами, які проводять відповідні розслідування та формують доказову базу.

????Такий міжнародний трибунал доповнював би зразкову роботу МКС під керівництвом прокурора Каріма Хана, а також тісно співпрацював би з Міжнародним центром з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA), який цього літа розпочав роботу в Гаазі. Така співпраця є визначальною для забезпечення відповідальності.

????Ірвін Котлер також відзначив роботу Офісу Генпрокурора та Генерального прокурора Андрія Костіна в побудові мережі відповідальності та консолідації міжнародних зусиль у цьому напрямі.

????Протягом цього часу для мене було великим задоволенням працювати з Генеральним прокурором Андрієм Костіним, послом України в Канаді Юлією Ковалів, прокурором МКС Карімом Ханом та іншими партнерами задля досягнення справедливості для України та максимальної інтеграції усієї міжнародної спільноти в цьому прагненні.

ПОВНИЙ ЗАПИС ВИСТУПУ

Back to top button