Події

? Імітували розстріл цивільних та обкрадали будинки на Київщині: слідчі Нацполі…

Імітували розстріл цивільних та обкрадали будинки на Київщині: слідчі Нацполіції повідомили про підозру полоненому військовому рф та його командиру

Поліцейські встановили, що у березні 2022 року єфрейтор зс рф, перебуваючи на посаді стрілка-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії вч 32515, разом із командиром його відділення та іншими військовослужбовцями рф зайшли на територію м. Ірпінь. Вони зайняли один із приватних будинків, де розгорнули штаб окупаційних військ.

На той момент їхнім завданням було супроводження військової техніки, яка рухалася лісовою дорогою у напрямку Ірпеня, та перевірка місцевих мешканців. Також росіяни почали розграбовувати вказаний будинок та інші обійстя, що розташовувалися поряд.

Познущавшись з місцевих мешканців, окупанти заборонили їм виходити з будинку, інакше – їх одразу застрелять. Цивільні були позбавлені можливості пересуватись, отримати воду та їжу. Приблизно через тиждень їм надали необхідну допомогу після звільнення міста силами безпеки та оборони України.

Back to top button