Події

Хабарі за призначення виплат військовим у зв’язку з інвалідністю через поране…

Хабарі за призначення виплат військовим у зв’язку з інвалідністю через поранення – викрито посадовця Міноборони та двох спільників

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Центрального регіону на одержанні неправомірної вигоди викрито та повідомлено про підозру посадовцю Департаменту Міноборони та двом його спільникам (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник відділу Департаменту Міноборони разом з начальником фінслужби військової частини та колишнім військовослужбовцем цієї частини організували схему одержання хабарів від військовослужбовців, які отримали поранення. За гроші вони обіцяли сприяти у прийнятті рішення щодо позачергового здійснення їм виплат у зв’язку з отриманням інвалідності за наслідками поранення.

Правоохоронці задокументували одержання посадовцем Міноборони та його пособниками понад 300 тис грн. Затримали їх під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у сумі 1,9 тис доларів США та 76 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Викриття діяльності підозрюваних здійснювалося слідчими CУ ГУНП у Київській області за оперативного супроводу співробітників ГУ СБУ у м. Києві та Київській області. Активно взаємодіємо з Міноборони України та ЗСУ у боротьбі із корупційними правопорушеннями.

Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 4 =

Back to top button