Події

#ГУРпамятає ️ ❗️ Під час бою на сході країни загинув новозеландський доброво…

#ГУРпамятає ????️

❗️ Під час бою на сході країни загинув новозеландський доброволець Кейн Те Тай

▫️ З перших днів війни він перебував на території України. У травні 2022 року разом з другом Девідом (колишнім військовим з Америки) допомагали волонтерам Харкова, проводили майстер-класи з першої медичної допомоги, доставляли гуманітарну допомогу на деокуповані території.

▫️ У березні цього року під час визволення села поблизу Бахмута разом з побратимами вони натрапили на підвал, де окупанти утримували українських полонених. Тоді вдалося врятувати українського бійця, якого росіяни утримували без їжі та води понад 40 днів.

▫️ За словами батьків Те Тая, він вирішив пов‘язати своє життя з військовою справою ще в шкільні часи. Майже десять років був військовим Нової Зеландії. Потім став співзасновником благодійної організації з програми ментального здоровʼя ветеранів. 
Служив у Афганістані. В Україні доєднався до Міжнародного легіону. Тренував групу інших добровольців поблизу Вугледара:

«Для багатьох у Новій Зеландії Те Тай був обличчям неофіційної участі країни у війні в Україні. Він збирав кошти на обладнання та брав інтерв’ю для новин, перш ніж покинути Нову Зеландію в травні 2022 року, і документував свою дружбу, битви та повсякденне життя в Instagram і Facebook», – зазначають The Guardian. 

▫️ У нього залишилася 12-ти річна донька.

???? Світла і вічна пам‘ять полеглому воїну.

Back to top button