Події

#ГУРпамятає Перший Кіборг Пам’яті Героя України Максима Шаповала ▫️ 27 червн…

#ГУРпамятає
 
???? Перший Кіборг
Пам’яті Героя України Максима Шаповала

 
▫️ 27 червня 2024 року ― сьома річниця загибелі внаслідок теракту російських спецслужб героя-розвідника, офіцера ГУР МО України Максима Шаповала.
 
▫️ Йому було 38 років.
Максим Шаповал родом з Вінниці. Був єдиною дитиною в сім’ї. Рано втратив батька ― пілота цивільної авіації. Любов до військової справи перейняв від дідуся-офіцера.
 
▫️ Кар’єру розвідника розпочав на посаді офіцера служби шифрованого зв’язку та режиму секретності ГУР МО України одразу після завершення Військового інституту НТУУ КПІ.
 
▫️ Брав участь у миротворчій операції ООН на території Сьєрра-Леоне в Африці.
 
▫️ Після повернення командував групою спецпризначенців-водолазів; як інструктор навчав цієї справи новобранців.  
 
▫️ Згодом очолив легендарний 10-й окремий загін спецпризначення ГУР МО України.
 
???? Вшановуємо ім’я Героя України Максима Шаповала, який з самого початку війни у 2014 році повів свою групу воїнів у бій з російськими загарбниками.  
 
▫️ Загін на чолі з Максимом Шаповалом здобув бойову славу у найгарячіших точках охоплених російською агресією Донецької та Луганської областей.
 
▫️ Героїчна історія оборони Донецького летовища ― одна із найвизначніших битв, яка стала символом непохитності та готовності українців давати відсіч кривавій москві ― пов’язана саме із групою Максима Шаповала: вони вибили росіян та зайняли територію звільненого аеропорту.
 
???? Завдяки таланту та розуму Максима Шаповала Воєнна розвідка України спланувала та здійснила цілу низку успішних операцій у глибокому тилу ворога.
 
▫️ Під час однієї з місій було знищено російського полковника-чекіста юрія чєркашина ― цей фсб-шник керував диверсіями на території України.  
 
▫️ Максим Шаповал підготував ціле покоління професіоналів ― виховані ним розвідники-спецпризначенці й нині самовіддано захищають нашу державу від зла.
 
???? Честь і вічна слава Героєві України, одному з творців сучасної, професійної, боєздатної та мотивованої української спецслужби, генерал-майору (посмертно) ГУР МО України Максимові Шаповалу!
 
???????? Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × five =

Back to top button