Події

#ГУРпамятає Пам’яті воїна-розвідника Дениса Янковця ▫️ 24 вересня 2022 року під ча…

#ГУРпамятає

???? Пам’яті воїна-розвідника Дениса Янковця

▫️ 24 вересня 2022 року під час виконання розвідувального завдання на Донеччині загинув Денис Янковець ― воїн-розвідник, головний сержант розвідувальної роти легендарної 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, сміливий та професійний польовий командир.

▫️ Денис народився у Малині Житомирської області. Навчався у місцевому ліцеї №3, а після його завершення вступив до Національного університету фізичного виховання та спорту України.

▫️ Став на захист України від російських окупантів одразу після здобуття вищої освіти у 2016 році.

▫️ Шлях воїна-розвідника включав найгарячіші точки фронту російсько-української війни: Авдіївка, Вугледар, Щастя, Зайцеве, Шахта Бутівка, Новгородське, Верхньоторецьке та низку інших населених пунктів.

▫️ Під час виконання бойових та розвідувальних завдань на східному фронті проявив себе як професійний та мужній лідер, ставши одним з найкращих та найавторитетніших польових командирів 95-ки.

▫️ Денис Янковець зустрів повномасштабне вторгнення росіян на Донеччині. Разом зі своєю групою продовжував здійснювати приголомшливі та ефективні розвідувальні рейди, торуючи шлях побратимам-штурмовикам.

▫️ У критичних ситуаціях діяв хоробро, холоднокровно й відповідально. Завдяки здобутих групою Дениса розвідувальних даних було реалізовано безліч успішних операцій зі знищення техніки та особового складу ворога, а також звільнення окупованих українських земель.

▫️ Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), відзнаками «За сприяння воєнній розвідці України» II ступеня, «За досягнення у військовій службі» II та I ступеня, нагрудним знаком «За зразкову службу».

«Слово цього сержанта було настільки вагомим, що йому довіряв особисто командир бригади, міг особисто поставити йому бойове завдання і він знав, що Денис із ним впорається», так описує Воїна його бойовий побратим, офіцер-розвідник.

▫️ 27-річний Денис Янковець загинув у вересні 2022 року під час виконання бойового завдання у Лиманському районі на Донеччині внаслідок ворожого танкового обстрілу.

▫️ У Дениса залишилась дружина Вікторія і двоє малолітніх дітей ― донька та син.

???? Честь і вічна шана полеглому Герою!

Back to top button