Події

#ГУРпамятає 27 червня 2017-го, рівно 6 років тому, українська нація дізналась ім’…

#ГУРпамятає

???? 27 червня 2017-го, рівно 6 років тому, українська нація дізналась ім’я Максима Шаповала ― Героя України (посмертно), генерал-майора Головного управління розвідки Міністерства оборони України, відважного командира 10 окремого загону спецпризначення воєнної розвідки України
 
▪️ Дізналась, на жаль, після його трагічної загибелі внаслідок теракту російських спецслужб у Києві.
 
▪️ Для вузького кола побратимів-розвідників Максим Шаповал став легендою ще за життя: з початку війни росії проти України у 2014-му офіцер особисто вів групу спецпризначенців на найскладніші завдання, після виконання яких російських терористів охоплював відчай, жах і агонія.

▪️ Звільнений Донецький аеропорт, куди група Максима Шаповала заходила першою, важкі бої за Савур-Могилу, безліч спецоперацій у глибокому тилу ворога заради порятунку тисяч  життів українських воїнів та цивільних громадян, заради захисту України, якій він присягнув, служив і яку любив ― це бойова спадщина Максима Шаповала.
 
▪️ Завдяки сміливості та професіоналізму офіцера ГУР МО України Максима Шаповала та його групи воїнів Україна отримала цінні розвідувальні дані про присутність на нашій території російської військової техніки та окупаційної армії рф ― беззаперечні докази вчинення росією злочину агресії проти України задля здобуття міжнародної підтримки та майбутнього Міжнародного трибуналу над керівництвом терористичної росії.
 
▪️ Постать Максима Шаповала, його бойова історія нині надихає нові покоління українських розвідників на безжальну та холоднокровну боротьбу з російськими терористами.
 
▪️ У 6 річницю загибелі вшановуємо ім’я Героя України, славетного офіцера ГУР МО України Максима Шаповала.
 
???? Вічна пам’ять і честь Герою-розвіднику!

Back to top button