Події

​​?Гуляйполе російська армія перетворила на суцільну руїну До війни тут прожива…

​​?Гуляйполе російська армія перетворила на суцільну руїну

До війни тут проживало 18 тисяч людей. Тепер на багатьох вулицях – згарища на місці будинків, більшість місцевих мешканців виїхали.

Про наслідки чергової російської атаки росіян на Гуляйполе розповідає поліцейська Наталя Подоляко:

? «У цьому будинку проживала жінка, 1949 року народження, разом із сином-інвалідом, – поліцейська веде нас у напівзруйновану оселю. – Снаряд потрапив просто в дах будинку. Стеля провалилася й придавила бабусю в ліжку. Сина відвезли до медзакладу…»

Місць, де можна придбати необхідні для життя товари, у місті майже не залишилося. Розтрощено, а подекуди спалено й ряди місцевого ринку. Близько тижня тому російські загарбники обстріляли його запалювальними снарядами. Місце колись кипучої торгівлі спустіле й засіяне уламками скла й розірваних снарядів.

Наталя розповідає, що останнім часом обстріли значно почастішали. Ще місяць тому влучань по території міста було близько сотні за добу, а нині їх кількість наближається до трьохсот.

Поліцейські не лише фіксують злочини росії, допомагають вивозити людей з-під обстрілів і доставляють гумдопомогу людям.

YouTube
Зона виживання. Поліцейські – про життя в Гуляйполі

Колись квітуче кількатисячне місто менше ніж за рік перетворилося на суцільну руїну. Згарище. На більшості вулиць – ані душі. Але й тут під залпами снарядів триває життя. Переважно – по підвалах.

Back to top button