Події

???? Героїзм – це щоденне виконання свого обов’язку — ветеран «Артану» Іван Тар…

???? Героїзм – це щоденне виконання свого обов’язку — ветеран «Артану»

???? Іван Таран – український військовий, ветеран спецпідрозділу ГУР МО України «Артан». До повномасштабного вторгнення мешкав у Європі та мав власний бізнес. У 2020 році повернувся до України та займався медичним забезпеченням.

☝️ Саме завдяки йому в Україні значного поширення набула методика ВАК-терапії, завдяки якій нашим пораненим військовим рятують кінцівки. І, яка колись врятувала ногу і йому, коли, рятуючи побратима, Іван і сам дістав поранення, пережив ампутацію стопи. (ВАК-терапія – методика лікування ран, що передбачає використання від’ємного тиску для очищення поверхні рани й прискорення загоєння).

«Військові зазнають вимог щодня діяти в інтересах інших, навіть якщо це може коштувати їм дуже дорого. Тому для мене героїзм – це не тільки про великі вчинки в екстраординарних обставинах, але й про щоденне стійке виконання свого обов’язку , часто без видимого визнання чи похвали», — переконаний Іван Таран.

???? Про перші тижні широкомасштабного вторгнення, евакуацію цивільних мешканців до кордону, волонтерство та участь (з квітня 2022 року) в спецпідрозділі активних дій ГУР МО України «Артан». А також про бої за Бахмут, поранення, важку реабілітацію та, все ж таки ухвалення рішення повернутися на службу до рідного підрозділу Іван Таран розповів у інтерв’ю «Буквам».

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Back to top button