Події

Генпрокурор обговорив із заступницею та помічником держсекретаря США поглибл…

Генпрокурор обговорив із заступницею та помічником держсекретаря США поглиблення взаємодії у боротьбі з корупцією та оргзлочинністю

????Перебуваючи із робочою поїздкою у Вашингтоні, Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустрічі із заступницею державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Узрою Зея і Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак, а також помічником держсекретаря, директором Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Тоддом Робінсоном.

????Обговорювали посилення антикорупційних ініціатив в Україні та боротьбу з незаконним обігом наркотиків й іншими видами організованої злочинності, а також співпрацю щодо розслідування воєнних злочинів.

????Наша спільна мета – невідворотність справедливого покарання для злочинців, незалежно від їхніх статків чи посад, – наголосив Генпрокурор.

????З Узрою Зея та Бет Ван Скаак Андрій Костін обговорив нові напрями співпраці в межах Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA) для впровадження найкращих світових практик у процеси розслідування та забезпечення відповідальності агресора за скоєні злочини.

????Андрій Костін подякував за всебічну підтримку та стратегічні консультації, які експерти ACA надають українським прокурорам, що працюють з воєнними злочинами рф.

????Під час зустрічі із директором INL Тоддом Робінсоном Андрій Костін зазначив, що Бюро є надійним багаторічним партнером у сфері боротьби з організованою злочинністю та впровадженні комплексних реформ правоохоронної системи і прокуратури.

????Притягнення росії до відповідальності за вчинені міжнародні злочини та боротьба з корупцією залишаються нашими головними пріоритетами. Щиро вдячний Бюро за підтримку та допомогу у впровадженні нових технологічних рішень та передових практик, які є надважливими для нашої успішної роботи, – сказав Генпрокурор.

Back to top button