Україна

Зеленський і Байден розпочали зустріч


Зеленський і Байден розпочали зустріч

Лідери держав поспілкуються в Овальному кабінеті, після чого передбачені переговори сторін у розширеному форматі.


Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді прибули до Білого дому, де глава держави проведе перемовини з президентом США Джо Байденом. Відео зустрічі опублікував Офіс президента України в четвер, 21 вересня.
 
Перед будівлею Білого дому Байден разом зі своєю дружиною Джилл зустрів Володимира та Олену Зеленських. Вони потиснули один одному руки, зробили кілька спільних фотографій і попрямували в президентську резиденцію.

За планом, оприлюдненим напередодні Білим домом, лідери держав поспілкуються в Овальному кабінеті, після чого передбачені переговори сторін у розширеному форматі. 
 
Очікується, що президенти виступлять із заявами за результатами спілкування в Східній кімнаті Білого дому.
 
Після переговорів Байден оголосить про новий пакет військової допомоги для України.

Нагадаємо, радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що США поки не передаватимуть Україні далекобійні ракети ATACMS, але у майбутньому це питання на порядку денному може зʼявитися.

Як відомо, це другий візит Зеленського у США після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, і він відбувається в той час, як Конгрес США розглядає запит Білого дому на додаткову допомогу Україні в розмірі 24 мільярдів доларів.

Попередні дні президент України провів у Нью-Йорку, де виступив на Генасамблеї ООН і на засіданні Радбезу ООН, а також зустрівся з низкою світових лідерів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button