Події

Генпрокурор Андрій Костін щодо викриття транскордонного наркоугруповання: …

Генпрокурор Андрій Костін щодо викриття транскордонного наркоугруповання:

???? Міжнародне співробітництво правоохоронних органів відіграє визначальну роль у боротьбі з організованою злочинністю. Нещодавна масштабна операція румунської поліції вкотре це доводить. Знешкоджено злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді героїну з Близького Сходу до Західної Європи. Організаторів наркотрафіку затримали в Румунії значною мірою завдяки матеріалам, які надали Офіс Генпрокурора та СБУ. Операція проходила за підтримки Євроюсту та Європолу.

???? За даними слідства, злочинна група у складі румунських та іноземних громадян контрабандним шляхом ввезла до Румунії через порт Констанца 186 кілограмів героїну, який було приховано у 16 тоннах імпортованих з Ірану фініків. Імпортну процедуру було використано як прикриття для ввезення наркотиків. Завдяки міжнародно-правовому співробітництву, двох громадян Румунії, підозрюваних у причетності до транспортування наркотиків, було затримано в Одесі у вересні 2022 року. Вони залишаються під вартою в Україні. Крім того, українські слідчі та прокурори передали румунським колегам матеріали щодо інших осіб, ймовірно причетних до цих злочинів.

???? Високо ціную спільну роботу наших українських колег та міжнародних партнерів. Сподіваюся на продовження ефективної співпраці та нові результативні операції.

???? 9 жовтня 2023 року на підставі матеріалів спільного з українськими правоохоронцями розслідування, яке триває понад рік, правоохоронними органами Румунії затримано організатора каналу контрабанди героїну.

Back to top button