Події

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд зустрівся з українськими прокурорами …

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд зустрівся з українськими прокурорами

????Відділ екологічних злочинів Департаменту навколишнього середовища та природних ресурсів (ENRD) Міністерства юстиції США провів тренінг для українських прокурорів. Із командою українських прокурорів, яка брала участь у тренінгу, зустрівся Генеральний прокурор США Меррік Гарланд.

????Тренінги сфокусовані на досвіді розслідування і судового переслідування екологічних злочинів, у тому числі пов’язаних з російською агресією.

????За словами Генерального прокурора США Мерріка Гарланда, тренінги є частиною зусиль, спрямованих на притягнення до відповідальності причетних до злочинів російського режиму.

????Міністерство юстиції працюватиме з нашими українськими партнерами аби притягнути російський режим до відповідальності за звірства, які він здійснює під час своєї несправедливої війни в Україні, – підкреслив Меррік Гарланд.

???? У тренінгу взяли участь заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова, радник Генпрокурора Максим Попов, керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Борис Індиченко та прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури з різних регіонів України.

???? Вони дізналися про стадії розслідування екологічних злочинів у США і повноваження різних органів, методи моніторингу довкілля і виявлення екологічних злочинів, джерела отримання інформації та координацію під час розслідування, застосування машинного навчання для оцінки стану довкілля тощо.

До проведення тренінгів долучилися представники інституцій, залучених до охорони природного середовища США.

???? Завдяки зусиллям Генеральних прокурорів Андрія Костіна і Мерріка Гарланда між нашими інституціями налагоджена системна співпраця. Вдячні американським колегам за те, що вони діляться з нами своїми знаннями і досвідом. Наслідки воєнних злочинів рф для екології будуть відчутні далеко за межами України. Тому весь цивілізований світ об’єднується, щоб це припинити і притягнути винних до відповідальності, – коментує заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова.

Більше

Back to top button