Події

Генеральний прокурор повідомив про проведення службового розслідування щодо …

Генеральний прокурор повідомив про проведення службового розслідування щодо Дмитра Вербицького

???? Про це Андрій Костін розповів в ефірі національного телемарафону. 

????Генеральний прокурор також підкреслив, що дуже серйозно ставиться до журналістських розслідувань. 

???? Я підписав наказ про проведення службового розслідування щодо цих фактів, яке наразі триває. Національне агентство із запобігання корупції проводить перевірку щодо способу його життя. Окрім цього знаю, що НАБУ ініціювало своє розслідування.

???? У своєму листі на адресу Голови Верховної Ради я звернув увагу на ці обставини, запропонувавши відкласти обговорення цієї ситуації до отримання результатів службового розслідування. Лише тоді можна буде ухвалювати якісь рішення.

????Також Андрій Костін зазначив, що Закон України «Про прокуратуру» не передбачає можливості (рішенням Генерального прокурора) відсторонити заступника від виконання обов’язків на етапі службового розслідування.

???? Я мав розмову з паном Вербицьким. Він виклав мені свої аргументи та пояснення щодо ситуації. Він веде низку резонансних проваджень, фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні або звільненні. 

???? Генеральний прокурор наголосив, що у цій складній ситуації важливо, щоб всі рішення були зважені, максимально обґрунтовані та об’єктивні.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 5 =

Back to top button