Події

‼️ фсб рф отримала завдання вбити пріґожина ― Кирило Буданов ✔️ Після спроби зб…

‼️ фсб рф отримала завдання вбити пріґожина ― Кирило Буданов
 
✔️ Після спроби збройного заколоту на росії фсб отримала завдання ліквідувати його організатора, власника так званої пвк «ваґнер» євґєнія пріґожина.
 
???? Про це в інтерв’ю американському журналісту Говарду Альтману  повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.
 
«Будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію всередині росії, корисні для України, тому в мене був хороший настрій», ― описав  начальник ГУР МО власні відчуття від новини про початок пріґожинського бунту.
 
☑️ Кирило Буданов підтвердив, що про наміри здійснити подібні дії всередині росії для української воєнної розвідки було відомо давно.
 
«Ми не можемо говорити про їхній серйозний вплив [на війну росії проти України], оскільки усі ці події тривали дуже короткий період часу. Утім була завдана певна шкода військово-космічним силам рф. По-друге,  ми не очікуємо появи пвк «ваґнер» в Україні як окремого суб’єкта, який виконує власні операції. І я вважаю, що цей фактор для нас доволі важливий», ― заявив начальник ГУР МО України, нагадавши, що найманці «ваґнера» проявили себе більш потужною бойовою силою, на відміну від регулярної армії  держави-агресора.
 
Кирило Буданов уточнив, що внаслідок короткого бунту пріґожина було знищено 8 російських військових авіасуден, зокрема повітряний захищений командний пункт на базі літака ІЛ-22 М.
 
???? За словами керівника ГУР МО України, російські спецслужби отримали завдання на вбивство власника пвк «ваґнер».
 
«Ми знаємо, що завдання вбити пріґожина доручили фсб. Чи будуть вони успішними в цьому? Час покаже. Так чи інакше, всі потенційні замахи на вбивство не будуть швидкими. Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи і досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би підкреслити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи наважаться вони виконати цей наказ?», ― сказав Кирило Буданов.

Back to top button