Події

Експомічнику народного депутата України повідомлено про підозру у фінансуван…

Експомічнику народного депутата України повідомлено про підозру у фінансуванні воєнізованих формувань рф на території Криму
 
????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому помічнику народного депутата України IX скликання від забороненої політичної партії «опзж».

????Йому інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний разом нардепом та іншими його довіреними особами після окупації півострову ворогом забезпечив реєстрацію нерухомості – будинку та земельної ділянки в смт Сімеїз АР Крим за законами рф. Це майно народний обранець придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб.

????У 2016 році з метою охорони майна на тимчасово окупованому півострові підозрюваний разом з нардепом організували укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – «ФГУП «Охрана» росгвардії по Республіці Крим».

????В подальшому підозрюваний разом з народним депутатом організували передачу та перерахування росгвардії рф, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна.

????Досудове розслідування – ДБР та  СБУ, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − four =

Back to top button