Події

Екскерівник столичної філії найбільшого українського приватного банку підозр…

Екскерівник столичної філії найбільшого українського приватного банку підозрюється у заволодінні майже 6 млрд грн
 
????За погодженням прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру колишньому керівнику столичної філії найбільшої приватної банківської установи.

????За даними слідства, підозрюваний входив до складу організованої групи, створеної відомим бізнесменом з числа співробітників банківської установи, в якій він був засновником та акціонером.

????Зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж 2013–2014 років члени групи сприяли незаконному заволодінню цим бізнесменом активами банку.

????Вони здійснили підробку банківських та інших офіційних документів про нібито внесення бізнесменом-бенефіціарним власником банку на власні рахунки готівкових коштів на загальну суму 5,8 млрд грн. Насправді це не відповідало реальній дійсності, тобто не було підкріплено валютою. Натомість, на його рахунок в подальшому були зараховані реальні кошти банку у безготівковій формі.

????При цьому, для списання готівки з балансу каси столичним відділення було підроблено документи щодо інкасування коштів в адресу іншого відділення банку без фактичного їх переміщення.

????Згодом учасники злочинної групи ці активи легалізували шляхом вчинення відповідних фінансових транзакцій із підприємствами – резидентами України та іноземними компаніями.
 
????Підозрюваному інкриміновано вчинення у складі організованої групи заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200; ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України).

????До нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави понад 147 млн грн.  

????Досудове розслідування триває та здійснюється детективами БЕБ за оперативного супроводження СБУ.

Back to top button