Події

​​ Дослідження Держспецзв’язку: військові системи під прицілом ворожих хакерів…

​​???? Дослідження Держспецзв’язку: військові системи під прицілом ворожих хакерів

Серед ворожих хакерських атак проти України у другому півріччі 2023 року важливо відзначити численні спроби отримання доступу до військових систем, зокрема національної військової системи ситуаційної обізнаності Delta, яку використовують Сили безпеки і оборони України.

Про це йдеться в аналітичному звіті «російські кібероперації» H2 ‘2023, який підготували фахівці урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку.

ℹ️ Звіт розкриває нові тенденції у поведінці ворожих хакерів та визначає ключові цілі їхніх атак, зокрема:

▪️ зростання кібернападів на військові системи: хакерські угруповання, пов’язані з гу гш мо рф (гру), активно атакували українські військові системи, зокрема систему Delta, що використовується Силами безпеки і оборони України;

▪️ використання фейкових мобільних додатків: хакери гу гш мо рф розробили фейковий мобільний додаток Delta, який імітував легітимний додаток для військових, та поширювали його через Google Play;

▪️ фішинг-атаки на військових: Зловмисники розсилали електронні листи та повідомлення в месенджерах зі шкідливим програмним забезпеченням, яке видавали за оновлення сертифікатів системи Delta.

????‍???? Дослідження містить детальний аналіз кіберзагроз, з якими стикається Україна, та пропонує рекомендації щодо того, як їм протистояти. Ознайомитись з ним можна за посиланням:

➡️ UA

➡️ EN

????️ Також за посиланням можна ознайомитися з актуальними порадами CERT-UA щодо захисту інформаційно-комунікаційних систем????
???? https://cert.gov.ua/article/5436463

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × four =

Back to top button