Події

До 15 років за ґратами засуджено інформатора з Одеси, який зливав розвіддані мос…

До 15 років за ґратами засуджено інформатора з Одеси, який зливав розвіддані московським пропагандистам та фсб рф

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнано винним у державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

????Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що засуджений через заборонену російську соцмережу передавав підсанкційному московському блогеру і пропагандисту інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ на території Одеси.

????Окрім текстових повідомлень чоловік надсилав фото укріплених позицій Сил оборони для їх подальшого ураження збройними силами держави-агресора.

????Інформатор на цьому не зупинився та в подальшому почав співпрацювати зі співробітником фсб рф. За його завданням він розвідував місця передислокації ЗСУ в регіоні та координати позицій ППО і складів з боєприпасами.

????Його затримали у березні 2023 року під час чергового збору відомостей для держави-агресора. В ході обшуку вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами його причетності до злочинної діяльності.

????На вирок суду чоловік очікував під вартою.

????Досудове розслідування – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + fifteen =

Back to top button