Події

До 15 років за ґратами засуджено агентку фсб рф, яка корегувала вогонь по військ…

До 15 років за ґратами засуджено агентку фсб рф, яка корегувала вогонь по військовій техніці та локаціях підрозділів ЗСУ у Кривому Розі

????За публічного обвинувачення Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винною громадянку у держзраді та несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

????Їй призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що засуджена – мешканка м. Кривого Рогу наприкінці квітня 2023 року через проросійські переконання погодилась на співпрацю з фсб рф.

????На виконання завдань куратора вона об’їжджала вулиці міста та здійснювала приховану відеофіксацію із розташуванням особового складу українських військовослужбовців і техніки.

????У своїх звітах агентка надсилала скріншоти із геолокацією зазначених позицій та детально описувала логістичні маршрути переміщення техніки, позначивши лініями напрямки руху.

????Також вона фіксувала та передавала дані щодо ворожих «прильотів».

????З метою конспірації жінка використовувала анонімний акаунт в месенджері та потім видаляла переписку.

????Крім цього, засуджена «зливала» цю інформацію адміну одного з проросійських Телеграм-каналів за грошову винагороду – 100 доларів США.

????До набрання вироку законної сили вона перебуватиме під вартою.

????Досудове розслідування – слідчий відділ Управління СБУ у Дніпропетровській області, оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБУ.

Back to top button