Події

До 15 років ув’язнення засуджено чоловіка, який зливав ворогу інформацію про ел…

До 15 років ув’язнення засуджено чоловіка, який зливав ворогу інформацію про електропідстанції у Тернопільській і Хмельницькій областях для нанесення ракетних ударів по них

????За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури суд визнав жителя с. Старий Тараж Кременецького району винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436 -2 КК України).

????Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

????Прокурор довів у суді, що засуджений у серпні 2022 року познайомився в інтернеті із співробітником фсб рф, який запропонував здобувати й передавати розвідувальну інформацію про об’єкти критичної інфраструктури, місця дислокації працівників правоохоронних органів та ЗСУ.

????З серпня 2022 по січень 2023 року житель Тернопільщини через мессенджер пересилав співробітнику російської спецслужби інформацію про місця розташування і характеристики електропідстанцій у Тернопільській і Хмельницькій областях, з метою нанесення збройними силами рф ракетних ударів по них.

????Також доведено причетність засудженого до поширення в інтернеті матеріалів із запереченням збройної агресії рф проти України, возвеличення її військових. Використовуючи профіль в одній із соцмереж, чоловік активно висловлював підтримку діям бойовиків «днр» та найманців ПВК «Вагнер», а також виправдовував воєнні злочини окупантів.

????Досудове розслідування – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 2 =

Back to top button