Події

До 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено псевдогубернатора …

До 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено псевдогубернатора Запорізької області

???? За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження одного з організаторів фейкового приєднання Запорізької області до рф визнано винним у колабораційній діяльності та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 КК України).

???? Прокурори в суді довели, що після повномасштабного вторгнення рф нардеп від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» з власної ініціативи почав співпрацю з ворогом. За пропозицією окупантів він очолив так звану «военно-гражданскую администрацию Запорожской области».

???? Із серпня 2022 року псевдогубернатор із метою зміни меж території та державного кордону України розпочав активну підготовку незаконного референдуму про вихід Запорізької області зі складу України та її входження до складу рф, про що підписав низку незаконних документів.

???? Після оприлюднення у своєму Телеграм-каналі фейкового волевиявлення він звернувся до президента країни-агресора з пропозицією про прийняття Запорізької області до складу російської федерації як нового суб’єкта.

???? 30 вересня 2022 року на «урочистому» заході у кремлі він підписав незаконний договір про «приєднання» території Запорізької області до росії.

???? Суд погодився з пропозицією прокурорів щодо покарання і призначив псевдопосадовцю максимальний строк.

???? Його засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, строком на 15 років із конфіскацією всього належного майна.

???? Досудове розслідування – СБУ.

Більше

Back to top button