Події

Дмитро Вербицький: Маємо виробити спільні алгоритми дій для захисту громадян в…

Дмитро Вербицький: Маємо виробити спільні алгоритми дій для захисту громадян від кіберзлочинців

????Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький провів робочу зустріч із питань протидії шахрайству у кіберпросторі.

????Обговорення цієї проблематики у розширеному форматі за участі органів правопорядку, представників фінансових та банківських установ, операторів телекомунікаційних послуг проходить уперше.

????Дмитро Вербицький підкреслив, що війна внесла свої корективи і кількість злочинів в кіберпросторі стрімко зростає. Тому маємо посилювати спроможність правоохоронних органів, аби ефективно їм протидіяти.

????Услід за розвитком технологій злочинці переформатувалися в кіберпростір. Ця проблематика потребує системного підходу та вироблення конкретних алгоритмів дій між усіма державними інституціями та комерційним сектором для захисту громадян від кіберзлочинів. Маємо діяти спільно та злагоджено як для ефективного розслідування шахрайств й інших кримінальних правопорушень у кіберпросторі, так і для їх попередження, – зазначив заступник Генпрокурора.

????Він констатував, що наслідки кіберзлочинності вимагають законодавчих змін на національному рівні. Насамперед – щодо посилення кримінальної відповідальності за кримінальні посягання проти власності та у сфері комп’ютерних злочинів.

????Присутні також зосередили увагу на методах попередження та протидії легалізації злочинних доходів, а також механізмах відшкодування завданих збитків.

????Обговорили наявні процесуальні можливості у протидії кібершахрайству та визначили подальші кроки для покращення внутрішніх процедур й законодавства.

????У зустрічі взяли участь представники Головного слідчого управління та Департаменту кіберполіції Нацполіції України, Нацбанку України, Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем ЄМА, АРМА, Держфінмоніторингу, НКЕК, Міністерства у справах ветеранів України, а також операторів телекомунікаційних послуг.

Back to top button