Події

Дмитро Вербицький: Кіберагресія РФ проти миру та безпеки людства не залишиться…

Дмитро Вербицький: Кіберагресія РФ проти миру та безпеки людства не залишиться без покарання
 
???? Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький провів робочу зустріч з керівництвом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Бюро економічної безпеки, а також Департаментів кіберполіції України та Служби безпеки України.

???? Обговорили питання необхідності посилення спроможностей національної системи безпеки у сучасному кіберпросторі під час дії воєнного стану, як одного із основних пріоритетів активної протидії державі-агресору.

???? Дмитро Вербицький зазначив, що наразі кібератаки використовуються, як один із інструментів ведення війни проти України, а кібербезпека визначена серед пріоритетів у системі національної безпеки України.

???? Заступник Генпрокурора констатував, що одночасно з ракетними обстрілами держава-агресор продовжує масовані кібератаки на державні інституції, приватні сервіси, енергетичну та іншу критично важливу інфраструктуру, намагаючись позбавити цивільне населення життєво необхідних потреб у тепло-, водо-, енергопостачанні. Продовжуються інформаційні «вкиди» та подальші дезінформаційні кампанії.

???? Він наголосив, що для прокурорів та правоохоронної системи першочерговим залишається питання переслідування усіх причетних до кіберзлочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

???? В ході зустрічі акцентовано увагу на необхідності вироблення спільних підходів у протидії кіберагресії, консолідації зусиль у розслідуванні та запобіганні кіберзлочинам.

Back to top button