Події

Для притягнення до відповідальності всіх винних у злочинах під час Революції Г…

Для притягнення до відповідальності всіх винних у злочинах під час Революції Гідності необхідні термінові зміни до законодавства – начальник департаменту у Справах Майдану Офісу Генпрокурора Олексій Донський в ефірі єдиного марафону на телеканалі “Ми Україна
 
???? Найсерйозніша проблема – значна кількість проваджень у судах розглядається роками. Наразі таких проваджень, у яких підтримується обвинувачення прокурорами Офісу Генпрокурора, 134 відносно 254 осіб. Водночас, обвинувальних вироків у всіх справах Майдану з 2014 року лише трохи більше 50, а ще близько 40 осіб звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності. Тобто з нереабілітуючих підстав.
 
▫️Загалом у 60 кримінальних провадженнях щодо Майдану строки давності закінчуються до 20 лютого 2024 року. А у 22-х з них у листопаді-грудні 2023 року.
 
▫️Для вирішення цієї проблеми необхідні зміни до Кримінального процесуального кодексу, які б унеможливили затягування розгляду цих справ та встановлювали імперативні строки судового розгляду. Адже нинішнє законодавство дозволяє використовувати затягування судового процесу як легалізований елемент адвокатської тактики.

Video is too big

Back to top button