Події

​​ Діти – наше майбутнє. І ми маємо зробити все, щоб вберегти їх від усіх можливи…

​​???? Діти – наше майбутнє. І ми маємо зробити все, щоб вберегти їх від усіх можливих небезпек.

???? Сьогодні, у День захисту дітей, Держспецзв’язку нагадує, як подбати про безпеку дітей в онлайн-просторі.

Поясніть дитині, як увімкнути всі необхідні для захисту налаштування на смартфоні або комп’ютері. Навчіть створювати сильні паролі (нагадаємо, такий має містити понад вісім символів – великі та малі літери, цифри, спеціальні символи). Встановіть двофакторну автентифікацію.

У разі потреби допоможіть дитині встановити на телефон або ноутбук необхідні програми. Обговоріть разом можливі ризики в кіберпросторі. Поясніть, що не можна відкривати підозрілих посилань, вкладень, файлів, навіть якщо вони надійшли від друзів або знайомих. Розкажіть про небезпеку піратського софту.

Обговоріть разом, чому небезпечно розповсюджувати в інтернеті будь-яку чутливу та особисту інформацію – номери телефонів, адресу, приватні фотографії, розповідати про батьків. Розкажіть про небезпеку онлайн-спілкування з незнайомцями.

Сьогодні також важливо акцентувати увагу дітей (особливо – підлітків, які не розлучаються з телефоном) на дотриманні правил воєнного часу. Поясніть, чому не можна розповсюджувати в соцмережах фото та відео переміщення військової техніки, роботи ППО тощо. А тим більше – ні в якому разі не відповідати на запитання сторонніх осіб про розміщення будь-яких важливих об’єктів, навіть якщо це пропонують зробити у форматі гри.

Навчіть дитину перевіряти інформацію, яку вона побачила в інтернеті, розрізняти правду і фейки.

Не засуджуйте дитини, якщо вона припустилася помилки. Просто проаналізуйте разом ситуацію, щоб уникнути її повторення в майбутньому.

Back to top button