Події

30 червня – 7 липня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ До 9 років позбавлення волі …

30 червня – 7 липня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ До 9 років позбавлення волі засудили військовослужбовця 37-ї ОМБр зс рф за мародерство під час окупації села Обуховичи на Київщині.
⚖️ Судитимуть заступника начальника управління росгвардії по Ростовській області та трьох його підлеглих за організацію в Херсоні катівні та застосування тортур до мирних жителів.

#Колаборанти
⚖️ 10 років за ґратами проведе жителька Краматорського району, яка співпрацювала з фсб рф, намагаючись прискорити окупацію рідного села.
????Відомому блогеру, який багато років проживає в Іспанії, оголошено підозру в державній зраді. За даними слідства, він спільно з екскерівником ГУ Нацполіції Вінничини готував піар-акції для фсб рф.

#СтопКорупція
???? Повідомлено про підозру посадовцю міжрегіонального управління лісгоспу у видачі дозволів на незаконну вирубку лісу. Шкоду оцінюють в 50 млн грн.
???? Депутата Чернігівської міської ради підозрюють в організації схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон, що коштувало ухилянтам від 50 тис. до 164 тис. грн.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Затримано 12 учасників злочинної організації, яка займалась фішингом банківських послуг і привласнила близько 11 млн грн Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
???? Затримано і повідомлено про підозру в шахрайстві чотирьом жителям Кам’янського району. За даними слідства, злочинна група привласнювала кошти, зібрані на допомогу українським військовим.

#ВирокТижня
???? До 5 років ув’язнення засудили послушника Почаївської лаври, який публічно закликав підтримувати окупацію і молитись за росію. Послушник мав непогашену судимість за вбивство і проживав на території монастиря з 2017 р.

#ПодіяТижня
???? В Гаазі розпочав роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA). Генеральний прокурор Андрій Костін провів робочу зустріч з українськими прокурорами, які працюватимуть в Центрі.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button