Події

​​Держзрада та колабораційна діяльність – судитимуть трьох представників окупац…

​​Держзрада та колабораційна діяльність – судитимуть трьох представників окупаційної влади Херсонщини

? Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно окупаційного «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області», його заступника та так званого «голови Херсонської міської адміністрації».

? Їм інкриміновано державну зраду, колабораційну діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ст. 111, ст. 111-1, ст. 436-2 КК України).

? Розслідуванням встановлено, що до повномаштабного вторгнення РФ на територію України депутат Херсонської міської ради перейшов на бік ворога.

? Він добровільно обійняв псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

? Брав участь у засіданні так званого «Комитета спасения Херсонщины «За мир и порядок», створеного на підтримку окупаційних дій держави-агресора. Також він організовував псевдореферендум щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання її до РФ.

? Інший обвинувачений також добровільно обійняв псевдопосаду «заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю».

? З перших днів окупації області він сприяв загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України.

? Брав участь у проросійських акціях та мітингах, закликав місцевих підтримати окупацію та прийняти російське громадянство.

? Ще один обвинувачений, маючи проросійські погляди, погодився сприяти представникам країни-агресора. Він обійняв псевдопосаду «голови Херсонської міської адміністрації».

? Наразі двоє обвинувачених перебувають у розшуку.

? Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалось Управлінням СБУ в Херсонській області.

БІЛЬШЕ

Back to top button