Події

​​⚡ Держспецзв’язку разом з представниками об’єктів критичної інфраструктури та…

​​ Держспецзв’язку разом з представниками об’єктів критичної інфраструктури та держорганів пропрацювали плани кіберзахисту установ

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України за підтримки Національного агентства України з питань державної служби, Вищої школи публічного управління та проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR 2) провела третій одноденний офлайн семінар «Реагування на кіберінциденти» для представників державних органів та об’єктів критичної інфраструктури.

????‍???? Представники 21 організації працювали над розробкою та оновленням планів кіберзахисту. Зокрема, формували мінімальний набір завдань, які насамперед мають бути впроваджені або заплановані для впровадження на об’єкті критичної інфраструктури. Вся робота проходила під контролем фахівців Департаменту кіберзахисту Адміністрації Держспецзв’язку, Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, та Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку.

???? «Держспецзв’язку за підтримки партнерів продовжує проводити тренінги та семінари, які покликані підвищити як розуміння з боку керівного складу необхідності посилювати кіберзахист на об’єктах, так і навички безпосередніх виконавців. Це – комплексна робота, результатом якої має стати посилення захисту інформаційних систем та їхньої здатності протистояти атакам у кіберпросторі», – підкреслив заступник Голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

???? Нагадаємо, Держспецзв’язку має на меті проводити регулярні практичні заняття з держслужбовцями для підвищення рівня їх знань, покращення готовності протидіяти кібератакам і посилення взаємодії з фахівцями CERT-UA, які досліджують кіберінциденти, допомагають з відновленням систем, а також консультують як державні установи, так і бізнес з метою посилення їхніх систем захисту.

Back to top button