Події

​​⚡ Держспецзв’язку посилює співпрацю у сфері кіберзахисту та захисту критичної …

​​ Держспецзв’язку посилює співпрацю у сфері кіберзахисту та захисту критичної інфраструктури

Співробітництво України та міжнародних партнерів має стратегічне значення як для посилення захисту об’єктів критичної та критичної інформаційної інфраструктури України, так і для збільшення рівня стійкості систем наших партнерів. Тому Держспецзв’язку, розуміючи важливість зміцнення українських систем, які зазнають атак ворога як у кібер-, так і в фізичному просторі, постійно розширює співробітництво з іноземними партнерами.

Заступник Голови Держспецзв’язку Олександр Потій провів зустріч з представниками іноземної делегації у складі Генерального Директора Фонду цивільних досліджень та розвитку США CRDF Global Майка Дігнема, старшого радника Фонду Томаса Калахена та регіонального директора представництва Фонду Михайла Верича, які з візитом завітали до Служби.

Ключовими питаннями для обговорення стали захист українських інформаційних ресурсів у кіберпросторі та захист об’єктів критичної інфраструктури, які зазнають різноманітних загроз, пов’язаних передусім з російською агресією проти нашої держави.

Для посилення власного захисту в цих надзвичайно складних умовах наша держава потребує залучення допомоги у вигляді консультацій та навчань, а також сучасних технічних і технологічних засобів та інструментів. Україна має унікальний досвід протистояння численним спробам російських військових у різних доменах атакувати об’єкти критичної та критичної інформаційної інфраструктури, яким готова ділитися з партнерами. Передусім, цей досвід стосується комплексних ударів із застосуванням засобів, які раніше не використовувалися під час повномасштабних воєн: кібератак, масованих ракетних обстрілів, атак дронами.

Партнери висловили готовність не просто продовжувати всебічну підтримку України, а й посилювати співпрацю, яка є гарантією не лише захисту нашої держави під час війни, а й подальшого формування передових систем захисту, які стануть нормою для цивілізованого світу.

Back to top button