Події

Безпідставні перевірки перевізників для вимагання грошей за здійснення пасаж…

Безпідставні перевірки перевізників для вимагання грошей за здійснення пасажирських перевезень – повідомлено про підозру директору Комунальної служби перевезень КМДА

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору Комунальної служби перевезень КМДА у систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників (ч. 3 ст. 368 КК України).

До повноважень цього комунального підприємства належить проведення перевірок перевізників та складання документів про відповідність чи невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень у столиці.

За даними слідства, посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок одного з перевізників. За їх результатами було складено документи про невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. Таким чином посадовці створювали умови для отримання від підприємця неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше в рамках цього ж кримінального провадження вже було повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та керівнику приватного транспортного підприємства.

В ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання цими посадовими особами неправомірної вигоди на загальну суму 280 тис гривень від перевізників.

Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 19 =

Back to top button