Події

«Ми дуже часто виїжджаємо на надзвичайні ситуації, бачимо, як люди й цілі сім’…

Forwarded From Олена Зеленська | Olena Zelenska

«Ми дуже часто виїжджаємо на надзвичайні ситуації, бачимо, як люди й цілі сім’ї втрачають усе в одну мить. У нас був випадок, коли ми приїхали на місце обстрілу окупантами, і там батько з матір’ю втратили доньку, зятя й маленьку онучку, якій було всього лише 11 місяців», – розповідає про свою роботу Юлія Сидоренко.

Юлія – психологиня Головного управління ДСНС у Запорізькій області, яку нещадно обстрілює агресор. В умовах повномасштабної війни її робота та робота колег – невіддільна частина рятувальних операцій. Бо допомога й підтримка психолога вкрай важлива на місцях обстрілів, коли люди втрачають домівки та рідних.

???? У системі МВС у цілодобовому режимі працюють 116 фахівців психологічних служб ДСНС та 305 психологів Національної поліції України. За час війни вони самі мали набути неабиякої стійкості. Бо якщо раніше виїжджали на надзвичайні ситуації та знали, що поза цим є мирне життя, а після роботи вдома буде спокійно, то зараз упевненості в безпеці для себе чи близьких немає.

Анна уже сім років працює психологинею в ДСНС Донецької області. Після ворожих обстрілів вона однією з перших прибуває на місця ліквідації наслідків. Каже: найважче працювати з горем і втратою. А ще Анна постійно працює зі своїми колегами-рятувальниками. Їм теж зараз надзвичайно потрібна підтримка, адже щодня стикаються зі страшними руйнуваннями.

Про те, як це – працювати психологами під час повномасштабної війни, Юлія та Анна поділилися у відео. Вдячна їм і кожному фахівцю з ментального здоровʼя, які в надскладних умовах допомагають українцям триматися і знаходять у собі сили триматися самі. ????

Video is too big

Video is too big

Back to top button