Події

БЕБ спільно з СБУ повідомили про підозру російському олігарху Шелкову Мільярд…

БЕБ спільно з СБУ повідомили про підозру російському олігарху Шелкову

Мільярдер підозрюється в створенні та управлінні організованою злочинною групою, умисному ухиленні від сплати податків та легалізації майна одержаного злочинним шляхом.

☝????З 2012 року Шелков володів гірничо-збагачувальним комбінатом (ГЗК) – одним з найбільших у світі виробників титану, що входив до складу російської державної корпорації «Ростех».

Упродовж 2020-2021 років олігарх залучив до злочинної діяльності громадян України, Австрії та рф. Вони уклали низку контрактів між комбінатом та австрійським підприємством на постачання титановмісної сировини, яка використовується при виготовленні товарів військового та подвійного призначення.

В документи умисно вносились занижені ціни – різниця з фактичною вартістю склала майже 78 млн грн. Це призвело до несплати податку на прибуток у сумі понад 14 млн грн.

Встановлено також, що продукція постачалась не на адресу замовника в Австрію, а відразу до фактичних одержувачів, у тому числі до російських підприємств оборонно-промислового комплексу.
За отриману сировину вони сплачували повну вартість на рахунки закордонної компанії.

❗️У такий спосіб було виведено та легалізовано в ЄС понад 96 млн грн.
Нагадаємо, у 2022 році на Шелкова та пов’язаних юридичних осіб було накладено санкції.

Детективи БЕБ забезпечили накладення арешту на корпоративні права та увесь майновий комплекс, транспортні засоби згадуваного ГЗК, а також на кошти, які знаходяться на банківських рахунках підприємства.

Наразі це майно та активи стягнуто в дохід держави. Комбінат перебуває у власності України та управляється Фондом державного майна.
Досудове розслідування триває.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button