Події

БЕБ скерувало до суду справу про привласнення держкоштів на псевдоремонті вій…

БЕБ скерувало до суду справу про привласнення держкоштів на псевдоремонті військової техніки

Детективи ТУ БЕБ у м. Києві завершили досудове розслідування щодо організованої групи осіб, які, зловживаючи службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами. До складу групи входили заступник директора з виробництва ДП, начальник дільниці передпродажної підготовки Центру озброєння і військової техніки та директор приватного підприємства.

➡️Встановлено, що у 2019 році між згаданим держпідприємством та Міноборони було укладено договір щодо оцінки технічного стану та виконання ремонту складових ЗРК С-300ПТ.
Службові особи ДП внесли неправдиві відомості до офіційних документів, зокрема про необхідність придбання та отримання від приватного підприємства 17 спецприладів для проведення ремонту.

➡️Згодом закупівлю оформили документально та перерахували з рахунків ДП на рахунки приватного підприємства 1,5 млн грн.
Щоб приховати такі дії, службові особи також внесли недостовірні дані до актів на списання товарно-матеріальних цінностей про використання спецприладів в межах проведення ремонту військової техніки.

❗️Фактично ж постачання приладів та ремонти не проводились. А кошти були привласнені та розподілені між учасниками організованої групи. Таким чином службові особи здійснили розтрату майже півтора мільйона гривень державних коштів.

➡️Наразі, обвинувальний акт відносно службових осіб державного підприємства та приватного підприємства за ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України скеровано до суду.
Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button