Події

↩️ БЕБ розслідує схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі томографа дл…

Бюро економічної безпеки України:

БЕБ на Полтавщині скерувало до суду справу за незаконне виготовлення пального Детективи ТУ БЕБ у Полтавській області спільно з працівниками Нацполіції викрили групу осіб, яка займалася виготовленням та збутом пально-мастильних матеріалів. ➡️Директор однієї…

БЕБ розслідує схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі томографа для онкодиспансеру

Детективи ТУ БЕБ у Київській області розслідують кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

➡️Слідством встановлено, що навесні цього року комунальний заклад Київської облради «База спеціального медичного постачання» оголосив тендер на закупівлю томографа ОФЕKТ для облонкодиспансеру. Очікувана вартість апарата – 44,5 млн грн. За зверненням онкодиспансеру КОДА передбачила 20 млн грн часткового фінансування для придбання томографа в рамках реалізації програми «Здоров’я Київщини на 2021-2023 роки».

➡️Фахівці Бюро проаналізували закупівлі аналогічного медичного обладнання іншими замовниками та з’ясували, що вартість закупівлі є завищеною майже удвічі.
Співробітники Теруправління направили листи та рекомендували розпорядникам бюджетних коштів переглянути рішення про закупівлю відповідного медичного обладнання та розірвати договір із постачальником.

❗️Завдяки вжитим заходам Київська ОДА скасувала виділення 20 млн грн на придбання комп’ютерного томографа для онкоцентру.
Наразі досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України триває.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button