Події

БЕБ принесло в рази більше у бюджет, ніж витрачено на його роботу. Про це зазнач…

БЕБ принесло в рази більше у бюджет, ніж витрачено на його роботу. Про це зазначив виконуючий обов’язки Директора Бюро економічної безпеки Андрій Пащук у своєму інтерв’ю виданню Forbes.

«Бюро вже показує свою ефективність, це помітно за показниками цього року – є відчутний економічний ефект, й у бюджет Бюро принесло в рази більше, ніж витрачено на його роботу», – розповів Андрій Пащук, відповідаючи на питання щодо доцільності фінансування БЕБ.

❗️За його словами, ефективність роботи Бюро з початку цього року збільшилась по всім показникам. Зокрема, за 6 місяців 2023 було вилучено підакцизних товарів на суму 3,1 млрд грн, аналітиками із застосуванням ризикоорієнтованого підходу упереджено більше ніж 5 млрд грн втрат держбюджету, а по справах щодо ухилення від сплати податків відшкодовано 1,7 млрд грн збитків.

Також керівник Бюро наголосив, що пріоритетними для БЕБ наразі є злочини, повʼязані з підакцизними товарами, розкраданням бюджету та ухиленням від сплати податків.

«Зараз детективами бюро розслідується понад 1000 кримінальних проваджень по ухиленню від сплати податків, з яких направлено до суду в 5 разів більше, ніж за весь 2022-й», – зазначив Андрій Пащук.

Нагадаємо, нещодавно Бюро економічної безпеки спільно з СБУ повідомили про підозру російському олігарху Шелкову, який підозрюється у створенні та управлінні організованою злочинною групою, умисному ухиленні від сплати податків та легалізації майна одержаного злочинним шляхом.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button