Події

Андрій Костін зустрівся з нью-йоркськими членами Group of Friends of Accountability after the Aggressio…

Андрій Костін зустрівся з нью-йоркськими членами Group of Friends of Accountability after the Aggression Against Ukraine

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив координацію зусиль для протидії агресору на зустрічі з нью-йоркськими членами Group of Friends of Accountability after the Aggression Against Ukraine (Групи друзів).

???? Від України до Австралії. Злочинний режим рф є загрозою для всього цивілізованого світу. Радий бачити, що друзі України об’єднують зусилля аби зупинити росію та притягнути до відповідальності причетних до міжнародних злочинів. Складно переоцінити значення підтримки в ООН для відновлення справедливості та миру, – заявив Андрій Костін.

???? Group of Friends of Accountability after the aggression against Ukraine (Група друзів) — це неформальний форум держав, який має на меті забезпечити відповідальність за міжнародні злочини, скоєні внаслідок російської агресії проти України. Група була заснована в березні 2022 року і базується у Нью-Йорку та Женеві.

Її цілі включають:

????Обмін інформацією між державами та відповідними міжнародними організаціями, інститутами та громадянським суспільством для вдосконалення механізмів правосуддя.

????Залучення невеликих держав, які високою мірою зацікавлені у дотриманні принципів верховенства права.

????Twitter

Back to top button