Події

Андрій Костін зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинови…

Андрій Костін зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич

???? Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. Вона відбулася після її візиту до Ягідного на Чернігівщині – села, де російські військові катували сотні мирних людей.

???? У непридатних для життя умовах – фактично у концтаборі – окупанти утримували майже 370 осіб. 11 людей померли там. У селі немає жодної домівки, яка б не постраждала. Цей жахливий злочин – один з численних, вчинених росією проти України, – зазначив Андрій Костін.

???? Він подякував Генеральному секретарю РЄ за підтримку боротьби українців за незалежність та відновлення справедливості.

???? Разом з міжнародними партнерами ми щодня працюємо, аби забезпечити невідворотність покарання за міжнародні злочини. Наша мета – не лише зупинити злочинців та притягнути їх до відповідальності, а й надати потерпілим допомогу та захист, яких вони потребують, – констатував Генпрокурор.

???? Андрій Костін також наголосив, що Україна високо цінує підтримку Ради Європи у створенні Реєстру збитків. Він є невід’ємною складовою міжнародного компенсаційного механізму, який забезпечить постраждалим виплати компенсацій за шкоду, завдану агресором.

Back to top button