Події

Андрій Костін взяв участь у засіданні групи «Task Force Freeze and Seize» Європейського Со…

Андрій Костін взяв участь у засіданні групи «Task Force Freeze and Seize» Європейського Союзу

????В рамках офіційного візиту до Брюсселю Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у 19-му засіданні групи «Task Force Freeze and Seize».

???? Ми вітаємо нещодавнє рішення Ради ЄС додати порушення європейських санкцій до переліку так званих «злочинів ЄС». Сподіваємося на ухвалення проєкту відповідної Директиви найближчим часом, що сприятиме більш потужному застосуванню санкцій, – звернувся до членів групи Генпрокурор.

????Він також додав, що разом із запровадженням санкцій необхідно продовжувати пошук, арешт та конфіскацію російських активів і спрямовувати їх на реконструкцію України.

????Андрій Костін поінформував, що наразі в ЄС заблоковані активи вартістю понад 21 мільярд євро. Він висловив сподівання на створення механізму їх використання для компенсації збитків.

????Такі механізми вже розробляються і починають діяти. Він нагадав про заарештоване в США майно російського олігарха на суму 5,4 мільйони доларів США. Процедуру арешту й подальшої конфіскації активів вартістю понад 26 мільйонів доларів США почала і Канада. Всі ці кошти будуть використані для відновлення України.

???? Сподіваємося, наші партнери з ЄС також діятимуть рішуче. Змусити агресора заплатити за скоєне — невід’ємний етап забезпечення повної та всеосяжної відповідальності. Організатори та поплічники війни не мають лишитися безкарними, а їхні активи недоторканними, – резюмував Андрій Костін.

Back to top button