Події

Андрій Костін: Визнання США необхідності створення трибуналу щодо злочину агр…

Андрій Костін: Визнання США необхідності створення трибуналу щодо злочину агресії є важливим кроком на шляху до забезпечення відповідальності керівництва рф

???? Міжнародні злочини рф не повинні лишитися безкарними. На цьому наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак, в.о. юридичного радника Річардом Вісеком і в.о. помічника держсекретаря у справах Європи та Євразії Дереком Хоганом. Обговорили формат майбутнього трибуналу.

???? Те, що США визнали необхідність створення трибуналу щодо злочину агресії, є важливим кроком на шляху до забезпечення відповідальності керівництва російського режиму. Маємо зробити так, аби жоден злочинець не зміг уникнути правосуддя, – констатував Андрій Костін.

???? У міжнародній правовій практиці є приклади, коли міжнародний суд притягував до відповідальності главу держави. Спеціальний суд щодо Сьєрра-Леоне, створений на основі угоди між ООН і Сьєрра-Леоне, виніс вирок чинному президенту Ліберії.

???? Ми вважаємо, трибунал має бути заснований на резолюції Генасамблеї ООН, яка уповноважить Генсекретаря провести переговори про укладення відповідного договору між ООН і Україною. Тоді імунітет не завадить путіну й іншим високопосадовцям країни-агресора постати перед судом, – зазначив Генпрокурор.

???? Twitter

Back to top button