Події

Андрій Костін в Одесі провів нараду з прокурорами та правоохоронцями південни…

Андрій Костін в Одесі провів нараду з прокурорами та правоохоронцями південних регіонів

????Під час наради Генпрокурор наголосив на недоліках в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку, та чітко окреслив пріоритети серед яких: протидія кримінальним правопорушенням на митниці, зокрема несплаті митних та податкових платежів, боротьба з контрабандою підакцизних товарів, наркотиків та зброї, незаконною реалізацією гуманітарної допомоги, організованою злочинністю у сфері земельних відносин, а також злочинів на ринку зерна.

???? Вирощування сільськогосподарської продукції має надважливе значення для південних регіонів, через митні пункти пропусків яких експортовано майже 24 мільйона тон зернових. Це зумовлює потребу в активізації роботи з виявлення та розслідування злочинів, пов’язаних із незаконною діяльністю на ринку зерна, глобального руйнування злочинних схем, які діють у цій сфері, – підкреслив Генпрокурор.

????Андрій Костін також наголосив на необхідності значно посилити роботу з протидії внутрішнім та зовнішнім кіберзагрозам.

???? Необхідно підвищити ефективність з розкриття злочинів, пов’язаних із шахрайським заволодінням коштами через фішингові розсилки, адже це болюче питання для всіх громадян, які за лічені хвилини можуть втрати все, що накопичували впродовж життя, – наголосив він.

????Андрій Костін підкреслив, що надважливим у діяльності органів правопорядку залишається забезпечення належної фіксації та ефективного розслідування воєнних злочинів, злочинів проти миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку та злочинів проти основ національної безпеки України.

????Генпрокурор також зупинився на питанні безпеки громадян.

???? Результати обстежень укриттів, чверть із яких виявилася непридатними, свідчать про те, що майже за півтора роки повномасштабного вторгнення та щоденних загроз для життя і здоров’я мирних українців, посадовці виявилися неспроможними забезпечити належний захист людей. І я вимагаю, щоб кожен такий факт було перевірено, а всіх винних – покарано, – наголосив він.

Back to top button