Події

Андрій Костін в інтерв’ю «Голосу Америки»: Україні потрібно, в першу чергу, щ…

Андрій Костін в інтерв’ю «Голосу Америки»:

???? Україні потрібно, в першу чергу, щоб злочин агресії було покарано на міжнародному рівні. Закон дозволяє нам це зробити в рамках українського законодавства. Єдине, чого ми не можемо зробити, – ми не можемо висунути обвинувачення так званій «трійці» — путіну, прем’єр-міністру росії та міністру закордонних справ, бо ці три особи мають персональний імунітет.

???? Міжнародний кримінальний суд, на жаль, не має юрисдикції щодо злочину агресії в ситуації ведення агресивної війни росії проти України. Тому маємо створити інший міжнародний судовий орган для того, щоб він досяг своєї мети. Цей орган повинен мати юрисдикцію щодо найвищого керівництва росії.

???? Дії найвищого керівництва росії мають бути предметом юрисдикції міжнародного трибуналу. Чим більше країн підтримають цей трибунал, тим більшою буде довіра. І тим більшим буде превентивний ефект стосовно будь-якої іншої країни, яка захоче стати агресором.

???? Тривають дискусії щодо різних моделей трибуналу. Зокрема, щодо так званої гібридної моделі. Наша позиція: якщо це буде трибунал, в якому не буде найвищого керівництва рф, незрозуміло, навіщо він потрібен.

???? ПОВНЕ ВІДЕО ІНТЕРВ‘Ю

Back to top button