Події

Андрій Костін у Конгресі: Коли США беруть на себе ініціативу, це є прикладом для…

Андрій Костін у Конгресі: Коли США беруть на себе ініціативу, це є прикладом для світу

???? Воєнні злочини рф не є випадковими — це очевидний факт. Вони масові та сплановані. Сьогодні двоє українців свідчили про звірства агресора у Комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США. Вдячний Майклу Макколу та Грегорі Міксу за цю можливість.

▫️Масові вбивства мирних мешканців, тортури, сексуальне насильство, примусова депортація дітей, обстріли об’єктів цивільної інфраструктури… Це явні ознаки плану переслідування українців як національної групи, характерні для злочину геноциду.

▫️Наприклад, ми виявили фінансову документацію, що свідчить про прямий зв’язок між катівнями та російськими спецслужбами. Це означає, що політика катувань є частиною злочинного плану кремля.

▫️Ще одним масовим злочином є насильницькі зникнення. Лише у звільненій Херсонській області місцезнаходження понад 600 осіб лишається невідомим. Часто викрадають, катують або вбивають саме активних громадян. Людей, які не бажають відмовлятися від своєї української ідентичності.

▫️Окупанти використовують сексуальне насильство як зброю війни. І не лише проти жінок, а й проти чоловіків, неповнолітніх та людей похилого віку. Зґвалтування, катування та сексуальні домагання часто застосовуються саме проти сімей військовослужбовців Сил Оборони України.

▫️Таке зло не має лишатися безкарним. Сподіваємося, Конгрес розгляне нове законодавство щодо злочинів проти людяності, яке забезпечить відповідальність за такі злочини, коли злочинці опиняться на американській землі. Коли США беруть на себе ініціативу, це є прикладом для світу.

???? Відео виступу

???? Повний текст виступу (українською)

Back to top button