Події

Андрій Костін обговорив з сирійськими лідерами громадянського суспільства пр…

Андрій Костін обговорив з сирійськими лідерами громадянського суспільства притягнення рф до відповідальності за міжнародні злочини

????Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з сирійськими лідерами громадянського суспільства. Обговорили стратегії притягнення рф до відповідальності за всі її міжнародні злочини.

????Зустріч відбулася на 10-ті роковини жахливої хімічної атаки в Гуті.

????Мабуть, ніхто не розуміє горе і страждання України краще, ніж сирійський народ, зазначив Андрій Костін.

????Причетність росії до масових вбивств цивільних у Сирії та за її межами вимагає рішучої протидії з боку світової спільноти, – наголосив він.

????Генпрокурор подякував The Reckoning Project та особисто Ібрагіму Олабі за їхні виняткові зусилля, спрямовані на те, щоб це стало можливим. Вони збирають свідчення, які можуть бути використані в національних та міжнародних судових процесах, а також сприяють національним розслідуванням злочинів рф в третіх країнах.

????Андрій Костін зауважив, що вже майже 30 років росія чинить жахливі злочини: в Чечні, Грузії, Україні та Сирії. На жаль, до цього часу її керівництво залишалося значною мірою безкарним. Аналогічна ситуація з учасниками та керманичами збройних формувань, таких як «група Вагнера».

????Генпрокурор озвучив переконання, що саме сьогодні світ має шанс нарешті покласти край цій безкарності.

????Ключем до цього є створення всеосяжної мережі відповідальності, яка описана в Українській формулі миру. Вона включає широкий спектр заходів – від національних розслідувань до забезпечення відповідальності за злочин агресії на міжнародному рівні та відшкодування завданих збитків, – констатував Андрій Костін.

Back to top button