Події

Андрій Костін обговорив з Послом Польщі Бартошем Ціхоцкі спільні кроки для пос…

Андрій Костін обговорив з Послом Польщі Бартошем Ціхоцкі спільні кроки для посилення співпраці

????Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Посолом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцкі. Обговорили наступні спільні кроки на шляху до побудови мережі всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини.

????Польща завжди була лідером в усьому, що стосується допомоги Україні, прихистила мільйони українців та підтримувала нашу боротьбу за справедливість, – зазначив Андрій Костін.

????Генпрокурор подякував за звернення Польщі до МКС щодо ситуації в Україні, підтримку міжнародних резолюцій, які засуджують російську агресію, та зусиль, спрямованих на створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії.

????Також передав слова вдячності Міністру юстиції та Генеральному прокурору Польщі Збігнєву Зьобро.

????Ми високо цінуємо розслідування міжнародних злочинів, скоєних в Україні, ініційовані Польщею за принципом універсальної юрисдикції. Компетентні органи Польщі виявили 17 випадків, які ймовірно кваліфікуються як воєнні злочини, – зазначив Андрій Костін.

????Разом з посиленням співпраці за поточними напрямами, під час зустрічі розглянули можливості розбудови міжнародних механізмів, які сприятимуть поверненню примусово депортованих росією українських дітей та звільненню цивільних осіб, яких незаконно утримує агресор.

Back to top button