Події

Андрій Костін обговорив поглиблення співпраці з директором Директорату з коор…

Андрій Костін обговорив поглиблення співпраці з директором Директорату з координації програм Ради Європи Клаусом Нойкірхом

???? Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з директором Директорату з координації програм Ради Європи Клаусом Нойкірхом. Обговорювали співпрацю в рамках Плану дій РЄ для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення, відбудова», презентованого напередодні у Києві.

???? Це першочергові пріоритети після нашої спільної перемоги. Ми високо цінуємо нашу співпрацю та експертну і технічну допомогу, яку Рада Європи надає Україні, – зазначив Андрій Костін.

???? Генпрокурор також подякував за підтримку у створенні Реєстру збитків. Наголосив на його важливості та необхідності, оскільки він є складовою міжнародного компенсаційного механізму, який забезпечить постраждалим виплати компенсацій за шкоду, завдану агресором.

???? Андрій Костін розповів пану Нойріху про створення у складі Офісу Генпрокурора Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків воєнних та інших міжнародних злочинів.

???? Наразі це пілотний проєкт. У майбутньому ми розглядаємо створення такого центру для потерпілих від усіх видів злочинів. Це один із кроків на шляху до того, щоб прокуратура діяла на основі людиноцентричного підходу, – зауважив Генпрокурор.

Back to top button