Події

Андрій Костін: Наша спільна мета – розбудова європейської України, в якій паную…

Андрій Костін: Наша спільна мета – розбудова європейської України, в якій панують безпека, свобода, верховенство права та повага до людини

????Генпрокурор Андрій Костін провів нараду міжвідомчої робочої групи щодо розробки проєкту Плану заходів, спрямованих на виконання Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023–2027 роки.

????Учасники міжвідомчої робочої групи озвучили свої пропозиції та напрацювання, визначили конкретні кроки, а також обговорили строки підготовки проєкту Плану заходів.

????Генпрокурор нагадав, що 11 травня 2023 року Президент України Володимир Зеленський схвалив Комплексний стратегічний план реформування органів правопорядку, а також доручив Уряду розробити з відповідними державними органами та затвердити План заходів, спрямованих на його виконання.

????Шість стратегічних пріоритетів реформування, передбачених Комплексним стратегічним планом, покликані інтегрувати українську систему органів правопорядку до європейського простору свободи, безпеки та справедливості, водночас максимально орієнтуючи її на роботу в інтересах кожної людини, – зазначив Андрій Костін.

????Він зауважив, що європейські та інші міжнародні партнери України, які через своїх представників взяли безпосередню участь у розробці проєкту Комплексного стратегічного плану, високо оцінили тісну співпрацю в консультативних та експертних робочих групах, а сам план визнали суттєвим кроком у виконанні рекомендацій Європейської Комісії щодо отримання Україною статусу кандидата в члени Європейського Союзу.

????Упевнений, що наша співпраця у рамках міжвідомчої робочої групи в її оновленому складі успішно продовжиться і в роботі над проєктом Плану заходів. Зміст проєкту Плану заходів, строки його підготовки та виконання максимально узгоджуватимуться із прагненнями України досягти прогресу у виконанні взятих на себе зобов’язань на шляху до ЄС, – наголосив Андрій Костін.

Back to top button