Події

Андрій Костін: Кожна людина має почувати себе захищеною у вільній європейській…

Андрій Костін: Кожна людина має почувати себе захищеною у вільній європейській Україні

????Генпрокурор Андрій Костін взяв участь у тематичному засіданні Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків: «Протидія домашньому насильству в період війни та відновлення, з урахуванням потреб різних цільових груп».

????За участі Першої Леді України Олени Зеленської та під головуванням віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної обговорили спільні кроки для протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

???? Насильство агресора проти нашої держави – не привід забувати про побутове насильство в суспільстві. У наших родинах, на наших вулицях, у наших домівках. Воно нікуди не поділося. Бо рівень тривожних розладів у суспільстві зростає. Там, де в мирні часи закінчилось би сваркою, може статися бійка та навіть загибель,наголосила дружина Президента.

???? Становище вразливих груп під час війни лише погіршується. А такі проблеми як домашнє насильство загострюються, проте можуть залишатися невидимим, – зазначив Андрій Костін.

???? Найважливіше для системи кримінальної юстиції та держави в цілому – пам’ятати основну мету нашої роботи – захист людини, – додав він.

???? Генпрокурор наголосив, що на порядку денному питання створення спеціальних програм з урахуванням особливостей різних цільових груп та контролю за виконанням кривдниками обмежувальних заходів.

????Особливого захисту потребують діти, які стали свідками домашнього насильства, адже на практиці їх не завжди визнають потерпілими.

????Андрій Костін повідомив, що триває робота над змінами до законодавства, які посилять відповідальність за домашнє насильство.

????Твердо вірю, спільними зусиллями ми зможемо подолати існуючі виклики та збудувати систему, яка діятиме в інтересах кожного. Гарантуватиме повагу, допомогу та відновлення справедливості. Кожна людина має почувати себе захищеною у вільній європейській Україні, – констатував Генпрокурор.

БІЛЬШЕ

Back to top button